Voor degenen die er niet bij kunnen zijn en toch Sander de laatste eer willen bewijzen is de uitvaart online te volgen. 

Deze zal plaatsvinden op vrijdag 26 maart om 10.00 uur.

https://dela2.plechtigheidonline.nl/login/code/TKNL-X64J

 

The Last Post

† 21-03-2021

 

De breuk in mijn Grote lichaamsslagader zet de rest van mijn leven dusdanig op losse schroeven dat ik ergens heb besloten in ieder geval een laatste tekst klaar te zetten. En daar begint meteen de twijfel, is het de last post of de lastpost …

Ik ben niet meer, al zal dat moeilijk te bevatten zijn. Ik ben me ervan bewust dat ik vaak behoorlijk aanwezig kon zijn maar ik heb ook geleerd mezelf daarin in te houden en het af en toe te misbruiken om de aandacht op te eisen. Als ieder mooi mens heb ik natuurlijk ook niet het patent op onschendbaarheid gehad.

Net als iedereen maakte ik mijn fouten. Maar dat is goed want daar groeit de mens en… de mensheid van. Maar leuker is het om te zien naar datgene wat kracht en goed geeft en daar onbaatzuchtig mee om te gaan. Natuurlijk had ik gehoopt dat ik ook dit keer weer bij de randjes weg kon komen, zoals ik al zo vaak heb geflikt, maar het feit dat dit er nu staat bewijst het tegendeel.

En dat brengt mij op de vraag, wat zou ik jullie nog mee willen geven? De ultieme wijsheid, het antwoord op de grote vraag? Ik heb veel tijd gehad om hierover na te denken, in de spectaculaire omgeving die de dood nabij heet.

Uiteindelijk leven we daar allemaal, dus kijk eens links en rechts naast je of je iemand wat verder kan helpen, want voor je het weet ben jij zelf aan de beurt. Het enige wat dan nog helpt is vrede in jezelf en met jezelf… Tja en een handig knutselaar die goed is met aorta en hartkleppen, een neurochirurg met verstand van lupus of een immunoloog die APS echt begrijpt…

Ik dank het team Symerski, Jansen en de rest die in 2016 voor de verlenging hebben gezorgd, natuurlijk mijn V’tjes, de professoren Vonk Noordegraaf en Voskuyl die zoveel moeite voor mij hebben gedaan, maar machteloos staan zonder het deskundige verpleegpersoneel, co artsen en andere ziekenhuismedewerkers, maar ook “mijn vereniging “, de NVLE die mij heeft geleerd heeft waar ik in goedde doen toe in staat was en me daartoe ook de mogelijkheid heeft gegeven.

De rest is geschiedenis. Waarvoor dank in het aandeel dat u daarin had!

 

 

Overdreven als levensvorm

This suks
This suks

De geruchten over mijn dood lijken zwaar overdreven, maar blijkbaar nog steeds in beeld. Het wankele koord waar ik wandel wordt langzaam gevuld met sondevoeding, fysio en andere hulpmiddelen voor de bedlegerige.

Mentaal ben ik er nog helemaal,al hakt 2,5 maand met weinig bezoekers er wel in.(Carona dus max 1 pppd)

Ook lichamelijk verval begint zich af te tekenen. Spiermassa verdwijnt even als kracht. Uit bed is keiharde training en een aanslag op de longen. Maar het blijft optimistisch en heeft een nieuw staatslot gekocht met de gedachte “zo lang als je meespeelt win ik in ieder geval de hoofdprijs

Eigenwijs wonderlijk

 

Was ik er van de week enkele keren van overtuigd dat mijn laatste uurtje geslagen werd, ben ik nu toch weer licht aan het twijfelen of ik het toch niet weer ga halen.

Kortom de situatie in het alkmaarse ziekenhuis blijft heel kwetsbaar en kan nog steeds alle kanten op, waarvan enkele mijn voorkeur hebben. Als je niets meer te verliezen hebt valt er veel te winnen.


Sander

IC Update

Sander ligt nog steeds in broze toestand op de ic, bij kennis en optimistisch als hij wezen kan.

Hij laat zich niet tegenhouden door kleine bloedinkjes en andere gebruikelijke ellende maar zit wel vol smart te wachten op aanslaan van antibiotica of andere behandeling.

 

UPDATE ZATERDAG:

Situatie lijkt zo stabiel dat terugplaatsing naar de longafdeling mogelijk lijkt!

 

Kort verblijf thuis

Vrijdag middag was het genieten van het thuis komen, een kopje verse koffie uit de bonenmachine en verse pizza.

Zaterdag was het met de voordeur open heel goed toeven in de woonkamer, echt een mooie lente dag.

Helaas was het genieten van korte duur. Zondag ochtend ging het dermate bergafwaarts met de zuurstofopname dat Sander met de ambulance van 10 uur naar het ziekenhuis werd vervoerd, aldaar is hij opgenomen en ‘savonds op de ic terecht gekomen.

Op het moment van schrijven is hij stabiel. Er mag daar geen telefoon worden gebruikt i.v.m. de monitoren dus gelieve geen contact proberen op te nemen met hem.

Bij grote veranderingen zal ik hier updates plaatsen.

Kaartjes mogen naar Trompstraat 60, 1813SP Alkmaar, Ik zorg dat ze bij hem terecht komen.

Op de ic mogen geen bloemen en fruit, ook graag geen ballonnen of grote pakketten laten bezorgen, of die moeten voor mij of de rest van de familie zijn ?

Contact gaat via mij, ik ben bereikbaar via Messenger of Bernouotter@gmail.com

Namens de familie Bernou 

Geen Dikke Shit

De dagelijkse Shit

 

Achteraf bezien lig ik al sinds 2 januari bijna dagelijks in het ziekenhuis. Dat was natuurlijk wachten op grote problemen met mijn achterliggende gezondheid. Ik scoorde niet alleen Carona positief, maar wist ook een heel arsenaal aan ziekenhuisbacteriën binnen te halen.

Wat kan een mens ongelukkig ziek zijn! Met een soort zak aan de billen geplakt compleet leeglopen terwijl je aan het kotsen bent met 39° koorts. Niet echt de situatie waarin je je wil terugvinden. Gelukkig is de verpleging van het vu waar ik ondertussen verblijf volledig adequaat ingericht op alle bacteriën en zijn zij de bestrijding met verve ter hand gegaan.

En ze hebben gewonnen, morgen ga ik weer eens thuis kijk hoe het er allemaal bij. Dat klinkt makkelijker dan dat het is, ik heb weer bijna een maand alleen maar nu op bed gelegen dus ik ben heel veel conditie en spierkracht kwijt, maar de vaste overtuiging is dat ik karakter genoeg heb om met wat aanpassingen thuis (hooglaag bed in de woonkamer, fysiotherapie aan huis en thuiszorg voor aan het kleden) de strijd ook daar aan te gaan.

Het mooie van deze tijd is dat ik niet te vragen om niet langs te komen, er mag immers toch maar één bezoeker per dag, maar het is wel geweldig dat ik deze ook weer eens thuis kan ontvangen!

Veel heb ik te danken aan de verpleegafdeling die bij ieder bezoek aan mij niet alleen een Covid pak moesten aantrekken, maar zich ook moesten beschermen middels een tweede pak voor alle bacteriën die hier rondhangen. Uiteraard ook een speciale rol voor professor Vonk-Noordegraaf die mij het toch maar weer bovenuit wist te trekken. Al weet ik zeker dat hij niet de enige arts von rol is geweest.

Ik ben voor mijn gevoel diep weg geweest en qua beleving nooit ver van de intensive care al had dat het praktische redenen dat ik daar daadwerkelijk beland ben.

Dankbaarheid is een grote roeping die je in kleine nederigheid kunt beleven, maar nooit zo groots kunt uiten in woorden als je zou willen. Toch kijk ik met heel veel plezier terug naar het werk weet van 5c en wat zij daar als ploeg van weet te maken. Chapeu ga zo door.

HAK’79

 

De Heerhugowaardse Amateur Kunstenaarsvereniging had deze week heel toepasselijk het thema Otter in de kunst, dat leverde deze prachtige afbeelding van Han Pieters

De bacterie kollektor

Het begint weer een beetje tot leven te komen, waar ik ben een paar dagen goed ziek geweest.( Dank aan Bernou voor de tussentijdse post op de website) en uiteraard de medische staf en de verpleging in het VU die mij er weer doorheen gesleept hebben.

Ik ben er nog niet Ik heb ondertussen meer dan 3 weken alleen op bed gelegen dus ik ben toe aan een beetje activeren van de fysiotherapeut. Maar ook hier zie ik bekende koppen dus dat gaat wel lukken.

Heel veel waardering voor alle leuke beterschapskaarten dank jullie wel!

Voor nu wil ik dit bij dit korte bericht laten, de eigenlijke post inclusief in interessante sterf scene’s houden jullie nog even tegoed.

Even als the last post… Die zijn jullie ook weer misgelopen, en belangrijker ik ook!

Update

Bij deze een update half gedicteerd door ons onderwerp.

Na een nacht thuis is hij weer afgevoerd met de ziekenauto. Voor de rest valt er weinig te vertellen.

Sander is erg ziek en zwak, de ic is een paar keer overwogen maar was niet nodig.

Intussen wordt er overplaatsing naar Amsterdam geregeld zodat ze zich daar kunnen beraden op een oplossing.

Beterschapskaartjes kunnen naar de Karel Doormankade 13, 1813TR Alkmaar