Patient Zero

Target
Mikken zonder missen

Daar konden we op wachten, met het installeren van de Corona melder App op je telefoon neem je automatisch het risico dat die dag komt dat…

Akelig en alert makend tegelijk om te realiseren hoeveel contacten ik nog heb in mijn geïsoleerde toestand. Je zou je bijna afvragen waarom dat virus niet nog harder om zich heen slaat.

Maar goed, ik blijk dus iemand in mijn omgeving te hebben die het virus bij zich draagt. Opmerkelijk omdat wij allemaal behoorlijk alert zijn op de anderhalve meter, handen wassen en supermarkt bezoek. Maar bij het terughalen van de dag moest ik tot mijn schrik toegeven dat ook mijn zoon binnen mijn 1,5 meter zone was geweest om even te helpen met een fijn motorisch stukje lego.

Het gaat dus gemeen snel als het gaat, evenals het organiseren van de geadviseerde test. Met mondkapje op, beslagen bril en volkomen doorregent werd mijn neus  doorklieft met een wattenstaafje en mocht ik in afwachting van de uitslag thuis in quarantaine.

Afzien want die keren dat ik me de test herinner (hij is ook een paar keer gedaan toen ik in coma lag) kreeg ik binnen één uur de uitslag, nu moest ik 24 tot 48 uur wachten. Dat had een paar onbedoelde neveneffecten. Zo moest de trombose dienst die mij uit wanhoop twee keer per week komt controleren, dus volledig ingepakt naar binnen.

Gelukkig had ik mijn noodvoorraden uit de vorige golf nog niet afgeveegd of opgegeten, maar realiseren dat je 10 dagen eenzame opsluiting tegemoet gaat zorgt toch voor een hele andere blik in de richting van de virus ontkenners.

Het bleek allemaal loos alarm. De volgende ochtend om 10:00 uur kreeg ik een e-mailtje van het RIVM met de mededeling dat mijn testuitslag binnen een kwartier online zou staan. Kennelijk heb ik snel internet want ik kon het meteen al lezen. Geen virus!

Ondertussen is ook de rest van de Inner Circle getest en nergens anders is het virus verder aangetroffen. Dus ik heb een overzichtelijk Corona geval in mijn omgeving. Beterschap! En als je het jaar echt positief wil eindigen dan heb ik straks offline nog wel een paar tips voor je…

 

**Nou niet dat ik er een puzzel van wil maken, maar mijn webpagina is voor informatie over mij, dus bij aandoeningen van andere mensen ben ik iets terughoudender. Wel mag je van mij aannemen dat de patiënt zero zoals we deze patient thuis noemen behoorlijk ziek is en de term “het is maar een griepje” niet meer kan horen…

Sander
Leven met Systemische lupus (SLE) en het antifosfolipiden syndroom (APS) en dan ook nog een aortadissectie krijgen! Het houdt de mens op de been met humor en relativeringsvermogen

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *