Stoppen met die rode lijst!

In gedachte altijd in goed gezelschap!

Als onderdeel van mijn jaarlijkse terugkerende Drietraps raket heb ik het toch weer tot 5 november weten te schoppen. Voor mij een hele bijzondere datum  en onderdeel van het raad spelletje wie van de drie.

In aortadissectie land is het vieren van de dag van de scheur als teken van leven een goede gewoonte. Bij mij ligt deze datum een beetje ingewikkeld. Want was het nou 5 augustus, 5 november of toch 26 februari als datum die telt. om er maar een beetje cachet aan te geven noemen we het geheel in ieder geval de Aortanaversy.

Precies vijf jaar geleden werd ik door de ambulance naar het lokale ziekenhuis gereden met een pijnlijke scheurende pijn in mijn borstkas die ik niet vertrouwde. Het zou het begin worden van een hele rommelige periode die ik voor verwerking en leedvermaak maar in boekvorm heb gestopt. Het orginele plan om hem vandaag aan de wereld te laten zien als boek en e boek is helaas net niet gelukt door alle andere medische beslommeringen dit jaar. Vandaar slechts de presentatie van de voorkant in concept zoals deze door Chris Duinmeijer is getekend..

Het boek zit eraan te komen zowel in gedrukte als in elektronische vorm, maar ik wil de taal puristen niet helemaal uit hun dak laten gaan bij mijn eerste uitgave.

Ik wil niemand ontmoedigen om verder te leven na een aortadissectie, op conditie komen was een dingetje maar te doen en ook mentaal is er een hoop winst te halen uit positivisme. Het alternatief is immers duister en zwart en aan de huidige werkelijkheid kun je eigenlijk met terugwerkende kracht niets veranderen.

Daarom blijf ik het ironisch vinden dat mijn lijf zich zo blijft verzetten met een stroom van protest door alle andere onmogelijkheden open te zetten. Totdat ik een bericht tegen kwam dat de Otter van de rode lijst gehaald was. We zijn niet meer beschermd! Het verklaart de evenementen van het afgelopen weekend en waarom mijn broer ineens in veiligheidskleding rondloopt.

Maar zij die beter weten weten beter, ik staak het verzet en judo met de krachten mee, dat het me tot hier gebracht en dat is verder dan menigeen die me lief was is gekomen!

De blogs rondom mijn aorta dissectie vind je op de pagina bloggen met een dissectie

Voor het boek beschermengelen moet je gewoon nog even geduld hebben ?

 

Foto:https://morguefile.com/

Chris:https://www.facebook.com/chris.duinmeijer

 

Sander
Leven met Systemische lupus (SLE) en het antifosfolipiden syndroom (APS) en dan ook nog een aortadissectie krijgen! Het houdt de mens op de been met humor en relativeringsvermogen

1 reactie

  1. Hé San, wat is dat met die “rode lijst”?
    Heb ik iets gemist ?

    Naar je boek, e- of anders, kijk ik reikhalzend uit, als ik maar bij de tijd blijf (dat het er ook echt is)

    Hou je taai, Sander! ?
    Eki

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *