Eenzame opsluiting

Ik heb er een handje van, het ziekenhuis bezoeken op onrustige momenten. Ik was hier al eens te gast tijdens het Amsterdam dance event, bij de omschakeling van het nieuwe administratie systeem epic, tijdens de verpleegkundige staking en nu dus ook tijdens een pandemie

De afgelopen weken heb ik in afzondering doorgebracht op de kans op besmetting door het coronavirus te beperken. Ik denk namelijk dat ik met mijn medische geschiedenis niet zo’n hele goede kans maak bij dit virus .
Nou uit het begin van deze post was natuurlijk al te destilleren dat het ziekenhuis ontlopen niet helemaal gelukt was.

Was het gisteren slecht zijn oefening om te kijken hoe de situatie ter plaatse was.Ik had klachten en in overleg was er besloten tot extra bloedprikken.Ik schrijf eerder al in mijn blog dat ik hoopte dat de zorg niet zou lijden onder dit virus, maar niets is minder waar.Het is een complete oorlog zone rondom het ziekenhuis waarbij gelukkig streng geselecteerd wordt op virus vrij of niet.
Na de dagelijkse ontlasting vandaag was het probleem ineens helder. Helderrood om precies te zijn. Met mijn enorme hoeveelheid antistolling, een goede reden voor een spoed consult bij de huisarts en daarna de reumatoloog en dus linearecta naar de SEH in Amsterdam.
Er eerst heerst een vreemde sfeer op de EHBO afdeling. Het is er opvallend rustig. Geen uitpuilende wachtkamer en er wordt maar weinig gelopen op de gang.

De verpleging is efficiënter dan normaal, nu wordt alles in één keer gedaan. In verband met mijn trouwe huis-tuin-en-keuken bacterie zijn ze wel extra alert op de juiste protocollen.
Juist op het moment dat ik verwacht naar huis gestuurd te worden met een kortingsbon van de Praxis voor een doe het zelf pakket of een link naar het velpon dieet is de dokter eruit en besloten dat ik hier blijf.
Uiteraard op voorwaarde dat er een bed gevonden kan worden.Hopelijk vinden ze ook een maaltijd aangezien ik al vanaf vanochtend nuchter ben.

Sander
Leven met Systemische lupus (SLE) en het antifosfolipiden syndroom (APS) en dan ook nog een aortadissectie krijgen! Het houdt de mens op de been met humor en relativeringsvermogen

3 Reacties

  1. Sterkte Sander!
    Beterschap en hopelijk mag je snel weer naar huis, zodat je weer in een gevoelsmatig veilige quarantaine omgeving kan.

  2. wow, sterkte maar weer Sander! Hopelijk hebben ze dit probleem vlot opgelost, zodat je weer naar je vertrouwde omgeving mag gaan. Hou je taai en kijk uit voor rondslingerende virussen.. Die wil je inderdaad echt niet. Knuffel!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *