De oudjes doen het nog best!

tegenlicht op het achterdek
het schip in

Voordat ik serieus kon overwegen het schip in te gaan, bereikte mij het besef dat dat helemaal niet eens kon. Het schip staat immers voor onderhoud op de kant ter winterstalling op dat er klein onderhoud aan gedaan kan worden. Eerst met de hogedrukspuit de mosselen er af en vervolgens een laagje anti aangroeiverf erop.

Ik had zelf al een paar pogingen ondernomen om de mosselen en de verf van plaats te laten wisselen, maar kwam keer op keer zo stuk thuis dat het me verboden werd. De klus dus opgesplitst in hapklare brokken en per comfortabele automobiel het heen-en-weer.

moeder en hulp
moeder en hulp

Het bleek een goed plan, door de afwachtende houding waren de mosselen en losse stukjes verf dusdanig uitgedroogd dat ze in een dag van de boot af te steken waren.

 

 

 

Bijkomend voordeel was de extra bescherming voor het

beschermd
beschermd

coronavirus, die na gebruik nog behoorlijk wat opleverde op marktplaats.

De boot is nog niet vaarklaar, maar het einde is in zicht. Nog een geel lijntje bijwerken, nog wat oranje witten, de motor aanhangen en de poetsmachine erover, het vaarseizoen komt er weer aan! Voor diegene die het gemist hebben , ik was van plan om aankomende zomer de hele zomer aan boord te verblijven, ziek en zeer aan de kade achterlatend. Toen wist ik nog niet dat er een griep aankwam. Ach het verandert niet veel in het plan, alleen de ligplaats…  ik denk een kilometer of twee uit de kust!

 

 

Sander
Leven met Systemische lupus (SLE) en het antifosfolipiden syndroom (APS) en dan ook nog een aortadissectie krijgen! Het houdt de mens op de been met humor en relativeringsvermogen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *