Met open ogen

 

Nu vergelijk ik mijn lichaam wel eens met dat van een oude man, maar over het algemeen is dat ironisch bedoeld. Met de dreiging van een Chinese grieppandemie worden de dingen echter in een heel ander licht gezet.

Tijd dus om de zaken scherp te zien! In dat licht kwam de oproep van de oogarts voor de staaroperatie goed qua timing. Aankomende donderdag (6 februari) is het al zover en zal mijn rechteroog onder het mes gaan. Een fluitje van een cent zo heb ik mij laten vertellen, al blijf ik natuurlijk wel een patiënt met een verhoogd risico dus de operatie vindt plaats in het vu.

Om mijn inspiratiespier te trainen is er een stukje verschenen op braindad.nl met daarin mijn kijk op de stand van zaken in de huidige wereld. En ook een stukje bloggen zonder ziekte zit in de pen om gepubliceerd te worden op mijn website otterig.nl. Allemaal in aanloop naar het wat grotere plan om wat vaker publiciteit te genereren. Ik heb zelf horen fluisteren dat er een heuse Wikipedia pagina in de maak is.

Ach, en als je dan toch bezig bent dan kan er tijdelijk ook wel weer wat vrijwilligerswerk bij. Voor de nationale lupusvereniging houd ik mij tijdelijk bezig met de sociale media die, eerlijk is eerlijk ook door het coronavirus, iets meer werk behoeft dan normaal. Enige voordeel wat ik tot dusver heb kunnen vinden is dat ik nu ook weer evenementen mag bijwonen. Dus aanstaande zaterdag kon je me tegengekomen in het Maasstad ziekenhuis waar de NVLE een regio Dag organiseerde.

Mijn agenda is sowieso goed gevuld op het moment, controlebezoek bij de cardioloog, uiteraard controle van de operatie bij de oogarts en het bijwonen van de prijsuitreiking van de Edgar-Stene prijs zijn ook van die dingetjes in mijn agenda. De optimist in mij zegt: “we gaan het zien!

Sander
Leven met Systemische lupus (SLE) en het antifosfolipiden syndroom (APS) en dan ook nog een aortadissectie krijgen! Het houdt de mens op de been met humor en relativeringsvermogen

1 reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *