Stuurloos weekje

 

De eerste week als “pensionado “verliep niet helemaal vlekkeloos. Daar waar ik van plan was om ter compensatie als eerste stuurman een beetje op mijn boot te hangen, strandde mijn plannen al op de tweede dag.

Had overigens niets te doen met het oer-Hollands weer, de hoeveelheid regen zorgt er alleen voor dat mijn boot wat hoger of lager in het water ligt. Die is wel klimaatproef voor zover!

De vochthuishouding in mijn eigen lijf echter deed zulke rare dingen in combinatie met een unheimisch gevoel in de buik dat ik besloot toch maar koers te zetten naar huis…  met de trein!

Op de weegschaal bleek ik maar liefst 5 kg afgevallen ten opzichte van de laatste meting in het vu, die slechts een week geleden was gedaan. Nou kon ik wel wat gewichtsverlies gebruiken, maar het zou leuk zijn als er een tegenprestatie als dieet of extreme sporten tegenover had gestaan.

Koers naar de dokter ingevoerd om door middel van bloedwaardes iets duidelijker in beeld te krijgen waar het lek zit. Makkelijker gezegd dan gedaan want het bloedbeeld liet allerhande eigenaardigheden zien zonder echt in de richting van een orgaan te duiden.

Het beste advies wat de huisarts kon geven was “aankijken “en “vinger aan de pols “, dus terwijl ik zit te navelstaren constateer ik dat de herfst is begonnen en dat het eigenlijk nog zo gek niet is dat ik niet meer het schip ben ingegaan.

 

 

 

 

Deel volg of reageer:
Whatsapp
Sander
Leven met Systemische lupus (SLE) en het antifosfolipiden syndroom (APS) en dan ook nog een aortadissectie krijgen! Het houdt de mens op de been met humor en relativeringsvermogen

1 Reactie

  1. Ja 5 kg eraf in een week is veel had ’t vorig jaar ook terwijl ik in het zh. Lag. Het moeilijke is ze erweer aan krijgen bij mij. In 10 maanden 3 kg bijgekomen met veel moeite. Van 42 naar 45 hier gaat na 5 kg erbij de vlag uit. Ik ben benieuwd hoe het jou verder gaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *