De turbo erover

Vlug

Ooit zei iemand eens tegen mij “waarom zou ik een snelle computer kopen? Je gaat er niet sneller van typen of zo! “En hij had gelijk, sindsdien heb ik eigenlijk alleen maar onderdelen in mijn PC vervangen, gelijk zoals mijn lijf.

De computer heeft recent een grote beurt gehad waarbij er per ongeluk een nieuwe watergekoelde hoofdleiding in is gezet.

Helaas werkt het menselijk lichaam niet op dezelfde wijze anders zou ik er radicaal een nieuwe chip (lees hersenen) en wat extra geheugen in gooien. Wat wel helpt is de puberzoon die tegenwoordig een ICT-opleiding doet waaraan dergelijke priegelklusjes kunnen worden uitbesteed.

Toepassingen

Uiteindelijk is het natuurlijk wel zo dat bepaalde toepassingen zoals de spraakherkenning waar ik mee werk best wel beter en accurater functioneren onder invloed van de nieuwe configuratie. Nu alleen nog de tijd om te schrijven…

Het is namelijk best wel druk in huize Otter en omgeving. Aangereden schoonmoeder laat zien hoe kwetsbaar wij allen in de wereld staan, ernstig zieke lotgenoten laten zien dat het nog altijd erger kan (sterkte Annette hier brand een kaarsje voor jou) maar de eigen gezondheid irriteert ook door afwezigheid.

Sneller

Wat dat betreft is het een kwestie van zo lang mogelijk uitstellen van inleveren al heb ik recent weer een jasje uitgedaan. Een kleine tia die een gemeen hoekje uit mijn zicht heeft gehaald is voor iets wat je niet ziet behoorlijk hinderlijk. Zeker laaggeplaatste kratjes, hoekjes op straat en verkeersdeelnemers die van onverwachte kanten aankomen sjezen.

Samen met de ergotherapeut ondertussen op zoek naar passende training en oplossingen om vervolgschade te voorkomen. Het mooie is natuurlijk dat we in een land wonen waarin dat allemaal goed geregeld is. Al moet je soms wel even zoeken naar de juiste weg.

Deel volg of reageer:
Whatsapp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *