Over Sander:

Ik ben geboren in 1966 in het prachtige plaatsje Bergen. Mijn jeugd omschrijf ik als opgroeien in een uitdagende omgeving. Hoewel illegaal heb ik lange tijd als radio diskjockey programma's gemaakt bij een lokale zender. Ik heb nooit geweten wat ik nou echt zou willen doen als ik later groot was. Een substantieel deel van mijn leven heb ik gewerkt in de horeca, maar omwille van mijn gezondheid heb ik later gekozen voor institutionele keukens.

In 2006 werd ik zo ziek dat werken geen optie meer was. Twee jaar later kreeg ik officieel diagnose APS-het antifosfolipiden syndroom en een jaar daarna de diagnose SLE. Twee redelijk zeldzamee aandoeningen waar niet veel over bekend was in Nederland. Dit gaf me de richting die ik nodig had. Op zoek naar mijn eigen patiëntenvereniging kwam ik bij de NVLE terecht. Ik voelde mij daar als een vis in het water, voor mij als otter niet geheel onbelangrijk. Ik beschouw mezelf als een prima netwerker, ook door mijn achtergrond in de horeca in staat om bijna iedereen te bereiken.

 Ondertussen ben ik bestuurslid en geef ik lezingen over mijn aandoeningen in de hoop de bekendheid te vergroten. Ik doe dit Nationaal voor onze patiëntenvereniging maar ook internationaal als patiënt advocaat. Ook geef ik voorlichting, intervieuws en gastcolleges.Soms gratis, soms ook tegen een kleine vergoeding, maar altijd mijn verhaal!

Ik heb een bescheiden internet onderneming die zich bezg houd met diverse aspecten van het internet. Meer informatie op www.dewebsjop.nl 

 

Sander Otter

Afbeelding contactpersoon
Ervaringsdeskundige SLE, APS, Aorta dissectie
Karel Doormankade 13
1813TR Alkmaar
Nederland
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31628773061
Skype :sanderotteralkmaar
https://www.sanderotter.nl
E-mail verzenden
(optioneel)

 


Het Antifosfolipide syndroom is een ingewikkelde aandoening die door een gespecialiseerde arts of in een academisch ziekenhuis behandeld dient te worden. Heb je naar aanleiding van stukken die je leest op deze website zorgen of vragen neem dan contact op met je huisarts of diens vervanger!

Mijn website is gemaakt met spraakherkenningssoftware. Soms veroorzaakt dit hele logische of juist onlogische verhaspelingen. Natuurlijk probeer ik deze te voorkomen, maar ook ik ben slechts menselijk. Lees er net zoals ik overheen of stuur mij een mailtje waarin je vertelt waar de fout staat.


Een aorta dissectie is geen normale complicatie bij SLE of APS!